Nisa

26.06.2013
Trezit, mancat si apoi la pas prin oras, catre port. Fara graba; feribotul avea plecarea la ora 14:15. Nisa este un oras de coasta foarte bine pozitionat, marea si muntele intalnindu-se aici intr-un mod fericit.

Soarele ne-a condus spre faleza pe care am urmat-o pana spre port, pe la baza colinei Castelului. Fotografiat, cascat gura, apreciat aerul libertin care ne inconjura.

Comparat inevitabil plajele Nisei cu cele de la Marea noastra Neagra. Ale noastre ar castiga detasat prin nisipul fin si intins pe suficient de multe portiuni. In Nisa plajele orasului erau mici adunaturi de pietre … Azuriul apelor Mediteranei insa, ne-a adus aminte unde ne gaseam.
Port de Nice.
O ingramadeala de ambarcatiuni de toate marimile si de toate felurile. Admirativi, ne-am asezat in asteptarea feribotului de la Corsica Ferries.
Se pare insa ca si pe Mediterana exista ambuteiaje; exact ca la noi pe DN, pentru ca la un moment dat am fost anuntati de “hostesa” elecronica ca feribotul spre Bastia are intarziere vreo 2 ore… Dar noi eram deja caliti de Romanica noastra.
A fost interesant de urmarit cat timp am stat in port sirul interminabil de camioane, dube, utilitare de tot soiul – intr-un cuvant logistica Turului Frantei urma sa se imbarce cu noi pe feribotul catre Corsica.

Acum trebuia insa sa mai si soseasca balena noastra …
Feriboatele astea sunt niste adevarate orasele cu tot ce ai nevoie in ele. Si sunt intradevar impresionante inca din urmarirea convoiului de masini pe care urma sa le cuprinda in burtile sale.
A urmat traversarea Mediteranei, spre Corsica – Bastia!

*Mai multe fotografii mai pe seara :)
**Primele doua parti ale voiajului au fost scrise pe feribot. Timp de 6 ore – cat a durat traversarea, aveai timp sa faci de toate. Inclusiv sa pierzi vremea la taste.
***Primele doua mesaje le-am publicat cu cateva ore inaintea prezentarii echipelor participante in Turul Frantei 2013 – editie centenara. Porto Vecchio.
****Sosirea in Porto Vecchio a fost noaptea pe la ora 1. Dupa lungul drum cu feribotul pana la Bastia urmand vreo 2 ore si ceva de mers cu masina pana in Porto Vecchio.
*****Prima recunoastere a zonei am facut-o in 27.06, dimineata. Orasul vechi, centrul, portul … zonele pe unde sunt campate caravanele cicliste.
*6 – Mesaje scrise in vremea siestei! :)


Did you like this? Share it: