Plecarea spre Franta

Bucuresti. 25.06.2013
Aceeasi caldura normala pentru Bucuresti ne apasa in ziua programata pentru plecare – 35 de grade. Nu mai aveam rabdare asa ca am sunat dupa taxiul care urma sa ne conduca spre Otopeni. In 40 de minute noul terminal Otopeni ne primea oficial pentru prima oara. Nerabdarea initiala s-a transformat intr-o lunga asteptare dupa ce am fost intorsi taman din autobuzul care ne facea transferul de la poarta de imbarcare la avion. A aparut o hostesa (sau cum s-o fi numind dupa meseria pe care o practica dumneaei) si ne-a anuntat zambind si cerandu-si scuze ca un membru al echipajului este blocat in trafic pe DN. Ca doar stim cu totii cum e DN-ul! Culmea, noi am fost avertizati sa ajungem cu 2 ore inainte, membri echipajului ba! Dar am plecat pana la urma si cu vreo 2 ore intarziere am aterizat la Nisa.Vremea superba, 25 grade afara si o plimbare pe Promenade Des Anglais ne-a relaxat aproape total. Am schimbat un autobuz si un tramvai si am ajuns si la Hotelul D’Ostende unde aveam cazarea rezervata. Un hotel mic, aproape de Gare de Nice – punct de tranzit pentru calatoria noastra.

Am iesit apoi sa ne alimentam cu ceva provizii: apa, sandwichuri si bere. Berea am primit-o pe sub mana ca cica era dupa ora 23 si nu se mai serveau bauturi alcoolice!

Asa e cica in orasele astea civilizate… desi dintre oamenii inconjuratori se remarcau linistiti cativa “veseli” si “ametiti”. Intorsi in camera, am testat conexiunea la internet (receptionerul ne comunicase datele necesare conexiunii) insa fara succes. Prin urmare… somn de voie.

A doua zi urma sa luam feribotul spre Corsica!


Did you like this? Share it: