Razvan is going to the mattresses

Razvan is going to the mattresses – asa suna mesajul, prea putin amenintator, pe care Mafia Wars il afisa de vreo 2 ani, in caz de razboi cu alt jucator, pe pagina mea facebook.
Nu mi-a trecut vreodata prin cap ce razboi s-ar putea declansa in lumea saltelelor! Pur si simplu luam mesajul ca pe o figura de stil; o trimitere la nani a jucatorului infrant. Iata insa ca, la momentul in care salteluta canapelei mele s-a gandit sa cedeze, am fost nevoit sa caut o inlocuitoare demna. Si pornind cautarile pentru o saltea noua, am inceput sa realizez ca acea asociere dintre mattresses si war nu e tocmai intamplatoare… Lumea saltelelor se dovedea a fi una deosebit de vasta, plina de pasiuni si suferinte, o industrie gata sa declanseze razboaie. Ignoranta tineretii si probabil lipsa problemelor majore de sanatate, ma protejasera destul de eficient pana acum dar odata deschisa cutia Pandorei, toate saltelele isi cereau drepturile… Aflam, citind pe net, despre diferite tipuri de saltele din materiale mai mult sau mai putin naturale, de calitate mai mult sau mai putin indoielica, facute de producatori mai mult sau mai putin autohtoni, la preturi aflate intr-o plaja extrem de larga (de la cateva sute de lei la cateva mii de euro!!). Eram bulversat! Insasi documentarea era complicata pentru ca lumea de pe forumuri era cuprinsa de exagerare si tendinta de a clasa totul foarte “clar”. De ce aceasta ahtiere insa? Justificarea e simpla. Aproximativ 30% din viata o petreci in pat, pe o saltea. Toti ne dorim sa ne simtim bine cand ne intindem pe respectiva saltea.

Asadar Razvan is going to the mattresses! De data aceasta la propriu si cat se poate de amenintator!
Pentru ca dupa ce am studiat netul, am mers sa studiez si sa probez saltelele din magazine.

Saltelele s-ar imparti in cateva categorii mari: cu arcuri – plasa de arcuri sau arcuri impachetate independent; din poliuretani – diverse materiale si spume sintetice; si din latex – natural sau sintetic. (Exista si combinatii intre acestea.) Desigur, fiecare dintre aceste tipuri are avantaje si dezavantaje. Materialele din care sunt facute saltele difera intre ele, chiar daca teoretic apartin aceleiasi categorii, iar asta complica de fapt situatia… Compozitia materialelor da calitatea saltelei si mai apoi, pretul acesteia. Evident trebuie probate cat mai multe saltele, pentru ca doar asa se “simt” diferentele. Si e singura recomandare pe care pot sa o fac pana la urma. Doar in showroom-urile diferitilor producatori/revanzatori poti sa realizezi cam ce tip de saltea ti-ai dori sau ti s-ar potrivi. Dar de aici apar razboaiele … Intre sustinatorii diferitelor tipuri si intre doritorii de saltele si producatorii acestora. Pentru ca e foarte posibil ca salteaua cea mai cea pentru tine sa ajunga la scoruri prohibite, si tu sa stai sa te intrebi, ce anume face o saltea pentru modica suma de 4-5-6 mii de lei (sau chiar mai mult).
Raspunsul este: confort si somn mai bun! Cel putin teoretic… poate si practic. Ramane sa simtiti pe propria piele si sa mergeti si voi la mattresses!


Did you like this? Share it: