Topoloveni Bike Adventure – spring edition 2015

Se anunta o vreme foarte frumoasa pentru week-end-ul 25-26 aprilie 2015. Pe 25 aprilie nu puteam lipsi de la adunarea generala a biciclistilor bucuresteni. Dar pentru 26 trebuia sa ies din oras. Auzisem de aventura de la Topoloveni din 2014 – cand a avut loc prima editia. Anul acesta s-au anuntat 2 ture in Topoloveni. Editie de primavara si editie de toamna! Am zis sa incep cu varianta de primavara :) Poate ca e mai lights…
Dar daca tura se anunta usoara spre medie, am zis sa o mai condimentam si noi cu cate ceva.
Am deschis harta, am vazut traseul de concurs – 35 km. Afara vremea superba a uscat posibilul noroi de pe carari, asa ca am adaugat la iesirea noastra inca 90km – distanta Topoloveni – Bucuresti.
Deja itinerarul era stabilit. Tren pana la Pitesti, bicla spre Topoloveni – 20km, 35km concurs, 90km spre Bucuresti.
Dimineata la 6:30 eram sus in sa in asa fel incat sa fiu la 7 in Gara de Nord la locul de intalnire cu ceilalti doi prieteni de expeditie – Sebastian si Daniel, pentru directia Pitesti.

Pornisem prima aventura de primavara. Probabil ca emotia a fost prea mare, pentru ca abia ajuns in gara, am constatat ca rezervorul de apa din rucsac a inceput sa picure… suficient de tare cat sa ude sacul si tricoul. Intamplarea a facut ca mecanicul de locomotiva sa fie un om foarte de treaba si m-a lasat sa-mi pun la uscat rucsacul pe aeroterma din cabina lui. Ne-a si ajutat apoi cu ceva informatii despre cum sa ajungem mai repede la Topoloveni. Asa ca am coborat dupa vreo ora si jumate in Golesti. De aici mai aveam 10km pana la zona de start. Numai buni de incalzire.
La inscrieri am aflat ca traseul de concurs are de fapt 37 de km…

… iar pe traseu s-au dovedit a fi 40, pentru ca la o intersectie nu era plasat niciun voluntar, semnele de marcaj nu s-au vazut asa ca tot plutonul a mai adaugat o bucla de 3 km peste dealurile topolovene. Trecand peste acest mic inconvenient, s-a dovedit insa un traseul foarte frumos si variat, nu tocmai usor ci chiar destul de dificil si tehnic in multe portiuni. M-am bucurat si am suferit alaturi de prietenii biciclisti de toate minunatiile din Topoloveni: drumuri de tara, pietruite cu ditai bolovanii sau nisipoase, treceri prin padure si prin cateva portiuni mici de noroi. Am traversat in viteza un parau, ceva push-bike la dealuri cu panta de 20% iar la final am avut parte de 2 coborari superbe – una pe teren accidentat, a doua de final pe asfalt.

Multe pene am intalnit pe drum, lanturi rupte, schimbatoare busite… unii concurenti au ramas fara apa… bidoanele sarite fiind la ordinea zilei din cauza drumului foarte denivelat pe alocuri. Plimbarea la care ne gandeam initial s-a transformat incet incet intr-o competitie serioasa! Am terminat cursa cu bine… timpul oficial fiind 2h42min. Locul 42 la categoria mea de varsta si locul 80 din aproximativ 180 de concurenti la general.
Nu ca ar conta neaparat. Pentru mine competitia are alta miza inafara locului de obtinut. Dar despre asta in alte povesti…
Harta concursului – timp efectiv de pedalat – conform mapmyride:

Noi mai aveam de parcurs 90 de km calare spre casa. Si timpul era destul de inaintat. Abia pe la 4 jumate am plecat din Topoloveni si am sperat sa ajungem pe lumina in Bucuresti.
Drumul a fost usor la vale, cu ceva diferente de nivel minore. Briza usoara de primavara ne-a ajutat si am reusit cu tot cu popasurile de rigoare sa ajungem la 9 in Bucuresti.
Am ajuns obositi si prafuiti dar multumiti de aventura avuta intr-o minunata zi de primavara.


Did you like this? Share it: