Ziua B(altilor cu noroi)

Sambata, 12.04.2014 se anunta Ziua B – primul mare cros ciclist al anului 2014, iar pentru mine primul traseul oficial ca biciclist amator! Fatidic nume parafrazat parca dupa Ziua Z – Ziua Apocalipsei.
Lansata de catre Riders Club ca o zi a bucuriei, ideea a sunat foarte bine si prin urmare impreuna cu cativa prieteni ne-am inscris pentru o zi de week-end de petrecut in natura, pe bicicleta, in padurea de la Cernica.
Capriciile lunii aprilie au fost insa mai mari decat bucuria pre-anuntata de cei aproximativ 1600 de participanti inscrisi la eveniment si de catre organizatori. Ploaia si temperaturile schimbatoare au venit tavalug peste noi si iata-ne in ajunul competiei, aproape murati, dar cu zambetul pe buze, gata sa luam in piept padurea muiata de 3 zile consecutive de ploaie consecventa. Banuiam cam ce ne asteapta si poate ca rationalul ar fi trebuit sa ne invite sa ne retragem insa asteptasem de prea mult timp competita ca sa o mai refuzam. Emotiile au avut castig si ne-am asezat la start.

Echipati cat de bine am putut, ne-am hotarat, putin indusi in eroare si de catre organizatorii Riders Club – care anuntau un traseu practicabil cu noroi care nu se lipeste de cauciucuri, sa pornim in cursa. 670 am fost efectiv la start.

A fost incredibil de greu; am luptat la fiecare km cu noroiul, cu bicicleta, cu mine. Antrenamentele de sosea facute pana acum au fost ok… insa nimic nu ma pregatise pentru aceasta debarcare in noroi lunecos si lipicios presarat cu balti cat roata. Au fost de parcurs aproximativ 28 de km… pe care in mod normal ar fi trebuit sa-i facem cu totii in aproximativ 2 ore. Eu am reusit in 4h:46, locul 71 in categoria mea de varsta – rezultatul oficial. Am ajuns aproape frant si sleit de puteri insa nu pot sa ascund ca am fost multumit ca am reusit sa ajung sa trec linia de finish. Au terminat cursa 430. Ciprian Muntele de la Radio Guerrilla a zis ca am fost in Mordor. Eu l-as completa si zic ca o parte dintre noi am reusit sa si scapam de acolo. Altfel, foarte frumoasa padurea de la Cernica, unde cu siguranta voi reveni cand va fi uscat, soare si cald :)

Multumesc pentru poze si suport lui Valentin. (Si el a fost un erou dupa vreo 9 ore pierdute dupa nebunii biciclisti)
Alte poze de pe traseu am gasit la diferiti fotografi presarati pe traseu.


Did you like this? Share it: