Plaje din Porto Vecchio

Putea fi cel mai simplu subiect, avand in vedere ca ne aflam pe o insula! Putea fi cel mai usor subiect, pentru ca toata lumea stie ca in Corsica sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Mediterana si poate chiar din lume. Dar s-a dovedit cu adevarat greu pentru ca a trebuit sa alegem unde sa mergem si pe unde sa le gasim. (si apoi eu sa aleg dintre poze) Oricum ar fi, in Corsica vei gasi tot soiul de plaje cu tot felul de distractii sau nu. Exista de toate pentru toti.
Plaje cu nisip fin sau cu stanci, strajuite de padurici de pini sau langa pasuni, aglomerate sau pustii, pentru familisti cu copii sau pentru tineri nebuni, cu diferite umbrelute si cu tot soiul de facilitati si acces la sporturi nautice de tot felul. In golfuri retrase in care nu poti sa ajungi decat cu barca sau in orasele aglomerate. Toate sunt acolo si te asteapta sa le descoperi!

Ca si pana acum, avand cartierul general de vacanta in Porto Vecchio, ne-am limitat (vorba vine) la plaje din jurul oraselului. Si ne gandeam ca dupa 2-3 zile de explorat ne vom aciua pe una dintre plajele pe care o vom gasi mai potrivita pentru noi. Ce trebuie stiut este ca plajele din zona Porto Vecchio nu sunt foarte aproape de oras, distanta plajelor fata de centru variind intre 3-4 km si 20-25 km. Asta in situatia in care stati in centru orasului. Altfel, puteti foarte usor sa gasiti cazare in zone in care plaja este vis-a-vis de campingul (sunt foarte multi turisti cu rucsacul in spate sau cu autorulota) sau hotelul in care sunteti cazati si puteti sa va faceti balaceala de trezire in mare.
Noi am stat in oraselul vechi si prin urmare de cu seara, la un pahar de vorba incercam sa descoperim trasee catre plajele din zona. Nimic mai placut, dar foarte complicat de ales. Asa ca pana la urma ne-am mai lasat si in seama hazardului si pur si simplu opream masina si coboram spre plaja pe care o zaream de pe sosea.

Daca sunteti curiosi de plaje fara nume si cum sa ajungeti la ele, dati un mesaj, desi daca ajungeti in zona veti vedea ca e o placere si in a descoperi plaje despre care habar nu aveai ca ar putea fi acolo.
Aici insa voi incerca sa va arat cateva dintre plajele cu nume pe care le-am gasit, zona Porto Vecchio fiind renumita si foarte cautata taman pentru aceste plaje celebre. Insirate ca perlele in sirag… iata-le :)
(click pe numele plajelor pentru a vedea fotografiile detaliate pe google+ sau click pe colaje pentru un zoom pe colaj)

Palombaggia

Benedettu

Cala Rossa

Rasarit Cala Rossa

Marina di Fiori

Pinarello

Rondinara

San Cipriani

Santa Giulia

Mai multe fotografii sau informatii din Corsica puteti gasi pe profilul de facebook (linkurile mai jos).
Prezentarea echipelor – Le tour 2013 – Porto Vecchio
Grand Depart – Le tour de France 2013
Ajaccio

sau profilul google+ (linkurile mai jos)
Pisici corsicane
Corte-Calvi
Porto Vecchio
Bonifacio – fotografii
Le tour 2013 – Prezentarea echipelor

sau sectiunea de pe thevert.ro dedicata Turului 2013
thevert.ro – Le Tour de France – Corsica 2013
La vie en Corse
Bucataria corsa


Did you like this? Share it: